Buku Pink

Hai, selain i/c isteri dan suami, sijil nikah, bil api & air.. apa lagi dokument yg perlu di bawa sekali. Serta perlu ke membuat salinan ( copy ) utk semua dokument tersebut atau perlu bawa yg original saja.. mohon perkongsian bersama, terima kasih ?

26 Balas

Selain dr ic ibu n kad kawen,en.somi pun perlu hadir ke kk masa booking.sbb ada sesetengah kk akn terus buat hiv test pd en.somi..so en.somi kena hadir jgk..better call kk utk tnya secara details.

Better call kk tu sendiri tnya apa dokumen yg perlu.. Setiap kk lain2 procedure dia.. Mcm tmpt sy dia suruh bawa original ic kita dgn salinan sijil nikah je.. Dkt situ mmg dh ada details husband..

kl tmpt sy hnya mntk ic n sjil nkah..tpulang kk kt tmpt sis.. cuma dia akan tnya alamat tmpt awk tggl skg ke ni? bkn pe snng nurse nk dtg mlawat kt umh.. kl bpntng dkat umh yg sma or x..

Tmpt sy drg nak tgok ic suami istri sijil nikah bil air yg ori n buat copy 2helai stiap 1 kcuali tu bil air la.sb drg lekat dkt bku pink n bku putih tu sis😅

Sis copy semua tu bawak jee..mcm sy bil2 tu tak payah.. tapi x tahu lah tmpat sis mcm mna.. lbih baik bwk jee x perlu ulang alik dah..

Tempat saya tak minta apa2 copy. Tapi saya bawa jee pregnant test ngn scan swasta untuk bagi kepastian.

sy bukak buku pink dorg x mintak smua tu..sy just isi maklumat kat dpn buku tu je..

5y ago

Tempat saya pun sama, just isi buku pink sahaja😊

Kdg2 dorg nak bil air or bil api sb nak kepastoan alamat tempat tinggal. Gitu

Tempat sy hanya mintak tgk kad nikah shaja.. X yh buat copy pn..

Sebaiknya awak cll kk je tnya apa dkumen yg diaorang tanya