Luahan Seorang Ibu

Hai.. saya rasa saya tk suka ada anak, sebab suami kurang bagi perhatian dekat saya sejak ada anak. Saya fully housewife, bila kena pendam segala yg ada. Saya jadi burnout, kadang2 saya marah tengking anak2 saya dan pukul. Saya takdak masa nk rehat, takdak masa tuk diri sendiri. Suami kerja pon duit cukup makan dengan anak2, pastu dekat keluarga sendiri pon saya tk boleh nak luah. Ni apa yang saya rasa, saya bukan ibu yang baik. Makan minum anak saya jaga elok, cuma saya penat urus anak2. Bila anak tantrum saya jadi geram, kenapa Allah uji anak macam tu sedangkan mental saya sendiri pon tk okay. Saya rasa macam nak pergi jauh ja bawa diri, kalau saya tahu hidup saya macam ni.. saya takkan kawen dan ada anak. Saya tk bebas, suami pon tk pernah bawa bercuti. Bila ada je duit lebih, kereta rosak lah, tk sihat lah. Saya tk rasa ralat pon kalau one day anak2 benci saya. Sebab bila ada anak lah saya jadi macam ni hmmm

43 Balas

you need help. kalau tak boleh luah pada suami/keluarga/orang terdekat, jumpa doktor.

9mo ago

Setuju. Harap TT take note komen Puan@MHHmummy.

janji suami bukan kaki pukul

tolong baca & hadam.