luka episiotomi 2nd degree

Hai saya orang baru kat sini, 7 hb haritu selamat bersalin. Saya nak tanya normal ke lepas darah merah habis ada keluar warna putih kuning? Luka tu pedih sangat

1 Balas

Nanah kot sis. Better minta suami tgokkan tmpt jhit tu..

5y ago

Mmg sy dgn suami dok proses korek kluar dgn cotton buds pastu pkai kapas basahkm bnyk² dgn ubat tu lap kt luka tu dap² smpai dlm.. betul awak.. sy mtk doc cek kn luka kot² ada yg xkena sb pedih tp dia tgok xde apa ok .. then tiba² dia amik kapas dia sumbat dlm tu n korek² aduu rasa mcm baru beranak balik 😭