Darah nifas ke darah dari luka episiotomi ?

Hi mommies ! nak tanya saya harini 28 hari dah bersalin , sebelum hari ke 25 tu darah nifas keluar putih kuning2 macam tu , tibe2 hari ke 25 dia keluar darah merah balik, normal ke ? saya cuma risau jahitan terbuka je , boleh jadi ke jahitan terbuka selepas 20 hari bersalin ? please help me #firstbaby

1 Balas

ada sakit ke bahagian luka tu? selagi masih dlm tempoh nifas 60 hari, mmg normal akan berdarah balik sbb rahim masih dlm proses mengecut

1y ago

perit2 gatal sikit , darah yang keluar pun tak ada lah banyak sangat macam setompok gitu je .