LUKA EPISIOTOMI

Hai semua nak tanya, siapa ada pengalaman luka episiotomi dia terbukak walaupon dah habis pantang? Kena jahit semula ke? Kalau ye, dekat swasta atau kerajaan? Berapa ye bayaran?

1 Balas

lepas 2 minggu bersalin saya pernah syak luka saya terbuka sebab tiba2 rasa perit dan nampak ada benang tergantung. saya pergi swasta untuk minta doktor cek kan, doktor kata luka dalam dah baik, cuma part luar memang ada bear area tapi tak worth untuk jahit semula. doktor kata boleh baik sendiri. saya pergi swasta, cek jahitan kena caj rm25, campur caj konsultansi jadi rm50

11mo ago

sy kene jahit balik sbb jahitan terbuka masa kene jaga anak dekat wad. kali kedua sy pergi jahit kat klinik swasta. charge termasuk ubat semua nak dekat 300 juga. ubat dia kasi vit c, antibiotic, ubat tahan sakit, ubat kuning & probiotic utk senang buang air besar