nestum bayi

hai saya nk tanya kalau sya bg baby makan nestum cerelac tu ok tak

13 Balas

Terpulang pd mommy tp kene igt nestum tu ada gula n sgt² lah manis ya mommy.. Bg sy, xberapa sesuai utk bby bwh 2 thn sbb bergula kan.. If mommy perlukan babyfood mommy boleh follow ig sy @fawwazbabyfood_liana.. Product fawwaz sgt² sesuai utk baby starting umo 6 bln tau sbb 100% neutral tanpa sebarang gula, perasa, pewarna, bhn² pengawet.. Dlm ig sy pon sy ade share resipi yg menarik utk mommy.. Sebarang ptanyaan boleh contact sy di 0149636292 ya 💕

Hi. Nestum baby tu manis. Depends baby sesuai ke tak. Saya pernh cuba bagi selepas beberapa hari anak cirit birit. Sebab org dulu-dulu dh trbiasa bagi. Konon nk mencuba lah tu. Terus saya stop kan. Pediatric pun srh stop masa tu. Selepas beberapa hari baru okay balik dia punya poo poo. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

Nestum n cerwlac tu manis sangat. Tak sesuai utk bayi walaupun katanya makanan bayi.. Tapi bergantung pada awak lah.. Klau awak ok, boleh je cuba bagi. Cuma biasanya baby yg makan nestum n cerelac susah nak makan sayur. Kebiasaannya lah. Tak semua.. 😊

ok je sebenarnya boleh bg xsalah jgn bg hari2..tp kalau nk anak xmemilih makanan..jgn mulakan bg makanan yg manis mcm cerelac tu..nanti anak akan susah nk mkn nasi.. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

ikut mommy je...nk bagi ok tp jgn selalu..ank sy pom mkn tu..tp x slalu lah kl sy xde stok babyfood yg sy buat sy bg mkn cerelac dl..

ok tpi jgn lama sgt amalkn sbb gula tggi.. kalau sis ada masa buat mknan byi homemade lgi bgus 😇👍

Manis. Anak x nak mkn nasi lps mkn nestum tu. Sy dah x ajar mkn dah. Sy bagi nasi je sampai skrg

Nestum mknn tin camtue sgt xokey sbnrnye sbb manis..kalu ade mse lebih better buat mknn sndri..

kalau mommy nak try baby food IZZLY boleh pm sy www.wasap.my/60129876070/izzly

masa mula ajar anak makan bagi tepung beras tu je.. jgn manis sgt..