Train botol

Hai saya nak tnya macam mana ya nk train anak 5 bulan guna botol..anak saya df saja..rasa cam nk kerja..tp susah sbb dia xnak susu pakai botol

2 Balas

Kena try tukar tukar tengok puting apa yang sesuai. Dan jangan paksa botol masa dia tengah lapar sangat atau tengah meragam. Saya try pigeon soft touch baru anak saya nak. Kalau tak macam macam botol semua tanak. Puan try beli puting je dulu takpayah beli botol sekali.

1y ago

Eh bukan. Maksud saya try tukar puting dekat botol tu so takpayah membazir beli botol sekali 😅 try different brand and mana yang anak suka. Anak saya 4 months. 2 weeks before masuk kerja baru nak ajar minum botol kelam kabut haha

Hai. Kena cuba bagi puting dan botol yang anak nak. Kena try and error. Cuba dan cuba bagi. Makan masa sedikit tapi takpa start bagi daripada sekarang. Moga dipermudah urusan