Tak sempat sahur

Hai saya nak tanya kpd yg berpengelaman atau tau. Situasi saya sekarang ni saya tak sempat sahur. Last saya makan semalam berbuka. Harini saya bekerja sepanjang hari baby bergerak aktif dlm perut. Perut takde apa² sakit cuma saya haus sngt je tapi masih boleh kawal. Kwn² saya pula kata lebih baik berbuka takut menyesal kemudian hari nanti baby lapar. Sekarang pukul 4pm ada berbaki lagi 3jam sahaja untuk berbuka. Ada yg berpengalaman tak sahur tak? Hb dan bp saya semua normal. Saya tiada gdm dan ini kandungan pertama maaf saya tiada pengalaman ☺️

1 Balas

Hi. Saya takde pengalaman tak sahur tapi ada dengar talk dari gynae, kalau tak sahur ni tak disarankan sgt utk teruskan puasa. Takut kita juga yg letih/pitam nanti sbb tak cukup energy. Since post awak ni smlm, awak okay ke skrg? Baby pun ok?

2y ago

alhamdulillah okay semuanya sis. baby aktif. terima kasih atas responnn ☺️