baby kick

Hai , saya nak tanya kalau rasa mcm kene jentik dlm perut tuh maknanya baby dh start nak kick ke ? Hehehe first baby tak tau rasa mcm mana.

2 Balas

Hi aina, kalau baby first selalunya dapat rasa around 25 weeks. Kalau da second dan seterusnya, seawal 16 weeks. Tak pasti nak cakap macam mana. Tapi rasa macam kena ketuk tapi perlahan je. Bila bayi makin besar akan lagi kuat dan kerap. Kadang boleh taw dia tengah 'hiccup (sendu)' kat dalam perut. ❤

4y ago

Mcm mana rasa dia tengah sendu tuh sis ? Ehheehee

ya ya betul tu dia dah mule kick ,,saya dpt rasa dia masa 15 minggu😋😍

4y ago

Saya pun 15 week tp kekadang mcm ada yg jentik tuh yg tanya hehehee pastu perut nampak gerak. Before this takda pun