baby kick hi mommies..nak tanya la rse baby kick tu mcm mana ye..sbb ni anak first..hehehe #19weeks

confius rasanya mcm mana..

9 Balas

sy pulak 19minggu cmtu dh rse bby pusing tp sekali tu je . tu mmg terasa betul . pstu tk rse dh . tp semenjak kebelakangan ni bby dh msuk 21minggu ke atas dh rse bby kick .. rse cm denyut tp slow je . bila kita tekan2 kt tempt bby kick td tu pstu kita biar kn then rse lg bby kick buat dlm 3 4 kli bby kick jugak . mybe nk membesar so tu la yg sy rse hehe . sy dh 21minggu5hari

klau ank first mmg lmbt sikit. mcm sy dlu msa 22w bru dpt rsa slow mcm angin je dlm perut.. 24-25w bru dpt rsa brgerak.. skrg ank kdua 18w dh rsa mcm usapan kt perut cuma dri dlm slow sgt je if dduk x buat apa2 bru rsa

sy rasa kurang selesa bila kena baby kick.. dh start rasa sikit waktu 14week dulu.. sekarang ni 21week kuat dh bila ditendang.. dulu tu rasa ragu kena tendang atau x sbb rasa pelan je tendangan tu .

saya rasa vibrate macam tu. masa 17weeks first time rasa. sekarang dah kerap. tapi rasa vibrate2 mcam tu je sebab baby kecik lagi. biasa rasa kalau tengah baring diam2.

Sy pun xde rasa lagi. First baby. Now 19w. Kebetulan 3 hari lepas pergi scan jantina baby tgh kick. Sy dpt rasa mcm angin gitu. Pastu xde dah hahaha

Rasa macam Ada benda Dalam perut.. pusing2.. Ada benda bergerak kadang kalau kuat sampai Kita terkejut

sy dah nak masuk 21 minggu tp tak rasa lg baby kick 🥲🥲🥲 mybe sbb sy obes kot 🥲🥲🥲

1y ago

ha tu la sbb sy pon jenis prut buncit means perut tebal..so kdg2 xtau tu rse kick ke tidak…tp nurse ada ckp kalau jenis prut cmnie mmg xjelas sgt rsanya..

Sy rse mcm memulas angin. Sekali tu je, ingtkn nk membuang rupanya tgh gerak. Kdang2

1y ago

Sy rse wktu tu 18w nk msuk 19w. Pd wktu Mlm. Siang hari tk rse. Geli2 pun tak.

rasa ada yg menjentik2

1y ago

owh okay sis tq ye..hehe