Minyak Angin

Hai. Saya nak tanya. Boleh ke ibu mengandung hidu minyak angin contohnya minyak cap kapak untuk hilangkan rasa loya. Thank parent.

27 Balas

Boleh je xde effect pon jngn d telan n sapu sudahlah.. Tapi lebeh bagus hidu kulit limau atau oren n mkn bnda asam2,minum oren pon ok mcm sy plak x lalu hidup minyak angin suka asam2 je...

5y ago

Ooh begitu.. Terima kasih atas info ya..

Blh tp pakar o&g sy jmpe dia x bg guna myk angin yg ada kandungan methyl salycilate. Blh effect kandungan. Try google. Tp sy ttp pakai bila perlu sb xtahan sgt loya2.

Hai, saya sekarang baru 18weeks pregnant dan ada rasa sakit dekat bahagian pinggang belakang kanan. Boleh ke nak guna mana-mana minyak angin untuk urut bahagian pinggang tu?

2y ago

jgn urut..biasa tu sebb ligamen mmbesar..ambil suppliment je..mcm ostematrix shklee..memg berkurgn

Aah boleh je. sy kdg2 vicks kdg2 minyak cap kapak..peneman setia ade sokmo dlm handbag😄

2y ago

Sma sya pn minyak kapak smpi kandungan 16week bru ok sikit.

Assalammualaikum boleh saya tnya klu kandungan baru 2 bln boleh guna minyak angin tvt tak ??

Boleh. Saya suka bau fresh care green tea. Best. Nak sapu pun boleh

2y ago

fresh care bole ya sis? sy mmg drpd dulu ada masalah sakit blkg belikat .. mmg tu je ubat sy dari dlu sebelum pregnant lg sampai la kandungan 4 bulan.. still kerap guna minyak angin.. suami xbg guna sbb risau apa2 jd.. tp sy xboleh tahan sakit kalau x sapu minyak angin 😭

Boleh sangat2 dan mmg time loya2 tu lah memerlukan sgt minyak angin..

Sye sllu myk yuyi😅stkt ni bby ok je, dh 31week3day

Tak digalakkan sbb tak tahu apa ingredients minyak tu.

Sye suke myk yuye sbb rse lega skit...