GSM

Hai. .saya nak tanya. .apa makanan untuk mengurangkan kencing manis time pregnant ni yer...sebab saya di detect kencing manis..

2 Balas

ada GDM ya? kalau pegi KK selalu dioranv akan refer dietician utk suggest pemakanan. amalkan makanan sihat, kurangkan makanan bergula, makanan proses dll. kalah susu, minum susu fresh mikk atau susu nespray biasa je, ada yg kataa Anmum semua tu byk gula. makan sikit² tapi kerap. kurangkan nasi putih, lebihkan sayur daging.

Saya pon sangkut gula... Dari 6.4 ke 14 lepas minun air gula... Skrng doc dh bg ubat.. Tp saya x start mkn ubat lg try mkn sayur n buah dgn kerap.. Klaw x mkn ubat kencing manis ada effect pape x.. Down btol.