luahan sedikit .

Hai . Saya nak luahkan sedikit . Saya tak lama lagi akan bersalin . Okay . Husband dah prepare duit untuk bersalin nanti . 1000 dia bank in . Saya first time nak bersalin . Berapa ya bayaran untuk kerajaan kalau bersalin . Cukup ke 1000 untuk di hospital . ??

31 Balas

cukup. bersalin kat gov murah sikit. tp tak sure semua hosp sama ke tak. sbb saya bersalin di htj seremban. dduk wad 10 hari dan bersalin normal and stay 1 malam selepas bersalin total 120 mcm tu. saya ingat mahal sampai 300 400 cuak juga.

Klau hospital kerajaan x mahal sis.. Lebih dr cukup tu.. Itu pun klau xde ape2 mslh.. Tp kte doa2 kan la.. Supaya awk dan baby sihat dan selamat.. Klau bab duit ni.. Paham.. Kdg kite risau x cukup je kn.. Insha Allah ade rezeki lain nt..

Gov hospital murah je mommy. Kalau 1st class gov hospital mahal sikit. Boleh survey harga kt website hospital yg mommy nk bersalin 😊 atau call direct je kt hospital tu dorg akan layan dgn baik 👍

Ckup rsnye sis..mcm sy ritu czer n admit 3 hri rm150 xslh sy.. bby admit nicu 17 hri sbb prem pn br rm149.... In shaa Allah ckup jika brsalin d hsptl kerajaan..mg d pmudahkn segalanya..aamiin

lbh dr ckup sis, kalo bsalin d hspital gov ibu n baby xda msalah x smpai pun rm50, baru2 ni ank buah sy sehari je kena tahan bsalin normal n vacuum lg xsmpai rm50 pn byrannya.. 😅

Kalau tak admit 1st class biase nyer caj tak smpai rm500 utk yg bkn krja gov n brsalin scara normal.. itu yg sy smpat tnyer kwn sy di kaunter byran hosp gov sblum ni

Kerajaan bawah tiga ratus je sis, saya masuk ward selasa, jumaat bersalin, sabtu keluar siap induce and baby tahan satu malam. Total dua ratus lebih

Cukup dear.. Sy warded 2 week n emgcy czer total dlm rm199 kt hsptl kerjaan selayang.. 1k tu da ckup then lebih blh bt blnja bby😘😘

Bersalin di hospital kerajaan bawah rm100 kalau normal tak silap saya... Kalau operation dalam rm100 lebih macam tu... Rasanya laa...

Gov ckup, wad klas 3,rm3 shari x silap. Kalau ade komplikasi pun dlm rm100-300 utk czer. Kalau cm sy vakum, shari di hosp total rm67