Due 20/2/24. Selamat bersalin 22/2/24. Saja nak share☺️

Hai. Saya dah selamat bersalin anak kedua minggu lepas. Syukur sebab kalini bersalin normal. Anak pertama czer. Tuhan izinkan saya dan dengar doa saya. Kedua moment bersalin cukup berbeza. Dan ianya kenangan yang tak dapat dilupakan. Dulu bersalin tiada apa² masalah. Kalini diuji. Syukur suami sentiasa disisi walaupun dia sendiri penat yg xdapat nak diungkapkan. Walaupun bersalin normal saya itu mudah, doktor bagi jalan terbuka secara semulajadi tanpa paksa(awalnya )sakit bersalin yang dari skala 3>7 saya dapat bertahan tanpa gas lalok. 8>10 cakar suami+gas lalok hanya 6,7x +- sy gunakan, bukaan 6cm doktor masuk ubat paksa(nak bukaan cepat), dengan 3x teran anak keluar. 5jam tahan sakit yg Allah shj tau. Semua selamat dan anak sehat. Tapi saya diuji dengan tak dapat kencing dengan baik a.k.a Kencing tak lawas. Sekarang pakai tiub kencing untuk seminggu nk train balik pundi kencing kembali mcm biasa. Sepanjang berpantang 2x masuk wad. Badan sakit, kepala sakit. Baby sentiasa disisi sebab nak susukan dia, penguat semangat. Ujian ini sbg Hadiah yg Allah berikan n sgt indah buat saya kenangkan. Doakan saya dapat sembuh dlm masa yg ditetapkan. Saya doakan semoga yang bakal bersalin nanti dipermudahkan segala urusan dan dapat timang baby yg sihat dan ibu pun dalam keadaan sihat baik dan selamat semuanya. Terima kasih kepada semua warga theasia parent selama mna saya hamil ada buat pertanyaan disini dan dijawab dengan baik. Dan byk berkongsi cerita masing² yg boleh saya jadikan sbg panduan

3 Balas

saya baru lepas bersalin semalam 2/3/24, anak 1st czer, jadi yg ke-2 saya nak bersalin secara normal. tak ada rezeki saya. Jalan stuck 4cm. Dah induce drip 2dose 8jam di LR. Dr kata pintu rahim saya sempit & baby susah nak turun. Disebabkan saya ada bekas czer, dr bagi max 8jam je di LR. Tak ada progress terus proceed czer.

Tahniah sis, 22/2 due date sy tapi baby keluar 14/2 jadi nama nya pun valentine 😅 anak kedua czer yg 1st dulu normal

alhamdulillah tahniah sis....semoga sy jugak dpt merasa menjadi seorg ibu mcm mummy² ibu2 yg lain..🥰

3mo ago

Saya juga doakan Sis dan ibu² yang menanti cahaya mata dikurniakan rezeki anak suatu hari nanti dan Moga dipermudahkan segala urusan Sis dan ibu² lain Aamiin 🌸