Lepas bersalin Kencing tak lawas kena pakai tiub sebulan

Hai mommies, sy bersalin 16hb 8. Bersalin normal. Tapi selepas itu sy tak boleh kencing. Mula2 2 minggu sy pakai tiub bawa balik rumah tapi still tak boleh nak kencing juga. Lepas tu sy ward 3h2m di hospital kajang. Masih tak boleh kencing. Sekarang sy kena bawa balik tiub kencing untuk tempoh 1 bulan di rumah. Ada tak mommies pernah lalui benda yg sama macam sy. Sy risau

2 Balas

Saya lepas bersalin je memang tak boleh kencing. Pasang tiub malam, esok pagi dr round ward suruh ikat tiub kencing. Make sure minum air banyak banyak. Lepas 4 jam bukak ikatan tiub tu and try kencing sendiri alhamdulillah boleh dah.

10mo ago

Cuba minum air banyak banyak sis. Inshaallah semoga dipermudahkan nanti sis.

Mcm sy bersalin normal jgk blh kencing cumenye xase nk kencing spnjg hari.. mcm xleh nk ase pundi kencing tu dh penuh ke x.. tp lepas seminggu tu dh okey..

10mo ago

Xpe sis.. asenye normal je tu.. sy doakan sis cpt sembuh yee