bersalin paksa kaedah belon

Sy telah selamat bersalin paksa. Kali ini kaedah belon. Sbm ini anak no 2 masuk ubat.. utk makluman sy gdm (control diet) boleh tunggu sehingga 40week. D'sbkn dh ada bukaan 2cm tapi tiada sakit & bukaan sama shj doktor bgtau masuk belon. Pstikan pakai pad, sb darah keluar byk seperti haid. Ada org cuma tompokan darah.. so setiap org tak sama. Dh masuk belon kul 7.30 pagi, sy sentiasa berjalan dlm wad. Esoknya, 7 pagi belon still tak jatuh.. doktor check semula dan jalan dh 5cm. Hantar wad bersalin. 2 jam dlm tu.. menanggung sakit.. kul 10.04 pagi lahir bayi lelaki 3.06kg. Alhamdulillah... Allah bagi semula rezeki anak lelaki kami 6.3.2020. #anaklelakifirstmeninggalsakitjantungumur7bulan#31.01.2010

bersalin paksa kaedah belon
52 Balas

Sama LH sya pon 2CM je since 10-03-20 smpai 13-03-20 sama je so paksa 39w/3d masuk belon juga mmg Ada darah then sakit tapi sya lepas 24jam pon tak jatuh juga then dctr cabut belon tu check sama JUGA 2CM I pon risau tapi actually due 23-03-20 just dctr Suh beranak awal kata baby besar takut terlebih bsr if tggu due nnt sangkut bahu 13-03-20 tu masuk belon 14cabut belon takda tmbhan CM I jalan2 itik turun Naik tgga check lagi mlm kul9:30 4CM dctr said masuk labour room pecahkn air so kul12:30am dipecahkn air kul2 start contraction smpai kul6subuh check masih juga 4CM dctr kata pagi Tak beranak czer lh alhamdulillah kul8:30pagi last check dh nampak kepala Tak sakit pon and Tak perasan baby nak kluar dctr and semua drg nak prepare dctr buka peha kluar baby tanpa I push baby kluar sndiri 😅 bising lh bidan tu blm siap2 dh keluar habis Kotor semua ahahahah

Baby besar tu 3 kg.. Tahniah.. Alhamdulillah allah berikan anak di syurga utk tarik awak ke sana nanti.. Dn allah berikan lagi utk teman awk di dunia.. Selmt berpntg.. Semoga cept sembuh

Huhuhu... Pengalaman berbeza beza.. doakan saya dipermudahkan in Shaa Allah esok akan masuk wad.. due esok gdm on diet

sakit x sis..msuk ubat..sye kmungkinan bersalin ni kne msuk ubat.org ckp mmg sakit sgt..lg sakit dri sakit normal ni...betul ke

4y ago

Ikut badan sebenarnya, kl saya masuk ubat sakit sangat².. tapi insyaallah bersalin hari yg sama.

Alhamdulillah tahniah sis, selamat berpantang 🥰.. saya pun gdm on dc 37w5d . Doakan sayaa yaa .

Selamat berpantang Dan tahniah. Sy pun gdm dc. Dh 39w2d tp blm ada tanda lg. Serah diri ahad ni. Nervous Sgt.

Tahniah sis..selamat berpantang..sy pun bsok pagi kena masuk ubat sebab lebih due

Alhamdulillah....tahniah...semoga ibu dan baby sihat walafiat....Aamiin....

Alhamdullilah..tahniah sis..sy pn gdm on dc...skrg 31w+ tkut cmpur risau

Alhamdulillah tahniah sis. Semoga baby sihat walafiat. Aaamiinnn3. 💖💞