Bersalin sakit dekat bahagian kemaluan

Hai. Nak tanya mommies. Saya bersalin normal , doctor ada pakaikan tiub untuk kencing waktu tu, tapi sekejap sahaja and ada 2 kali je doctor pakaikan and sekarang saya dah berpantang 15 hari and dekat bahagian kemaluan ada rasa sakit sakit. Ni effect sebab pakai tiub kencing ke ya?#bersalin

4 Balas

ibu tiada air susu.. saya baru melahirkan jam 7.12pm tadi..smpai skg saya masih belum ada susu..kesian kat baby ni..ada cara ka bagaimana nak buat ni klu xda air susu

3mo ago

seingat saya masa join class antenatal haritu dia kata masa baru bersalin susu memang tak keluar memancut mancut. kena bagi baby hisap lah supaya ada rangsangan. susu tu dia akan keluar ikut keperluan baby masa tu. perut newborn ni sebesar guli je. jadi susu pun akan keluar banyak tu je untuk mula mula ni. dan teruskan suruh baby hisap supaya badan kita dapat hasilkan lebih banyak susu

Mungkin juga sebab sy kena pakai juga. Sy biasa buat rendam dgn garam bahagian untuk elak infection and Alhamdullilah rasa better

tak pasti. sbb czer pun pkai juga. mmg ada rasa xselesa bila nk kencing. cuba bykkn minum air masak..

saya berpantang hari ke 8 . bahagian kemaluan saya pun sakit jugak . rasa sakit tu macam ngilu