Mengandung

Hai , saya dah 6bulan berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat .. setiap bulan kadang2 saya cek tp negative juga . Apa yang perlu saya lakukan untuk segera punya zuriat.

44 Balas

Faham perasaan tu. Sy lepas kahwin dua kali period. Lepastu terus pregnant. Itu pun yg 2kali period tu bila tau period je, frust kemain. Masa tu terbayang apa la perasaan org yg dah bertahun ttc. Sedang kita yg baru kawen pun dah stress bila asyik period je. Btw good luck ye. Moga dipermudahkan urusan.

Saya dulu macam sis jugak..dari mula berkahwin sampai sebelum preggy asyik pikir nak baby je...sampai bila lewat period mesti test...last2 sedikit kecewa...tapi alhamdulillah hari2 kami laki bini doa nak zuriat..syukur Allah makbulkan doa kami..n say sah preggy 4 minggu masa 6 bulan perkahwinan..syukur

Sis saye dah setahun pon tak de rezki... tapi alhamdulillah, berkat kesabaran dan doa dari seluruh keluarga,sahabat dan orang keliling saye baru je ade isi ni... minta sgt baby sulung ni dlam keadaan sihat dan membesar dengan baik.... inshaallah lepas ni rezki sis pulak... aminnm

Awal lg tu.. Jgn stress².. Sy lpas 1 tahun 9 bulan baru lekat.. Tu pon betul² lepas benti kje.. Alhamdulilah skang bby da 4 bulan 5 hari.. Mula² mmg risau pkir mcm², tambah lg dgn org keliling tnye.. Tp suami byk support so kiter positif je.. In shaa Allah akn ad rezeki awk nnt.. 😁

Saya hampir 2 tahun kahwin, baru Allah rezkikan hamil..yg saya amalkan berurut dan berbekam..dan saya amalkan juga minum air rebusan buah zuriat..buah zuriat tu saya kirim masa abg ipar buat umrah, dan niatkan moga dgn berkat buah zuriat ni, Allah rezkikan saya punya zuriat..

Sabar la sis...sy pon baru 5 bulan kahwin...tp ramai yg tnya dh berisi ke belum....sy jwb mmg berisi isi lemak🤣🤣🤣....sy gtau husband klau dlm masa 1 tahun x pregnant kita pi klinik buat check up....bykkn berdoa insyaAllah ade rezeki utk kita berdua.

Bersama tu semestinya. Yg paling penting jgn stress. Bia kita bersama suami relex ja. Jgn pikir nak ank nak ank. Sy dulu mcm tu siap bt test kesuburan. Semua x jd. Last last malas nk ambik tau dah. Kalau ada ada kalau x de belom rezeki. Tup tup lekat 😆

Sentiasa jgn putus harapan berdoa dan menanti dgn sabar..Rezeki anak Allah akan beri bila tiba tepat pd waktu nya 6bln masih baru lagi enjoy ur honeymoon time ni dik.. Sy menanti selama 6thn Alhamdulillah skrg hamil anak no 3 ☺️

Sbr n doa bnyk2 sis.sy dulu pun 6thn tggu..baru rzeki ada n skali Allah bg prgnt rapat xsampai staun..sbr ye.anggap smuabade hikmah n sangka baik sntiasa...smoga rzeki berpihak pd sis suatu hr nanti...inshaAallah..Aamiin

Yg sy ikhtiar, pegi buat bekam & berurut.. Lps tu sy pnh dgr 1 ceramah.. Ustaz bgtau, istighfar 1000 kali setiap hari, InsyaAllah apa yg kita hajatkan Allah bantu. Kmdian doa sungguh2 tiap ms. Jaga solat.. Wallahualam