Mengandung

Hai , saya dah 6bulan berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat .. setiap bulan kadang2 saya cek tp negative juga . Apa yang perlu saya lakukan untuk segera punya zuriat.

44 Balas

Salam sis. .sy kawin pn lbh kurang sis tp sy baru nk msk 5bulan kawin. .alhamdulillah sy dh mgandung 6weeks. .sy amalkan satu je sis. .sy doa sgh2 mtk pd allah spya sy mgandung. .alhamdulillah allah dgr pmintaan sy. .

5y ago

Insya-Allah

Mcm sy sis...lepas 3 bulan kawin br start mkn asid folik...3 bulan sy konsisten, alhamdulillah bln ke 6 lepas kawin sy lekat...sis cubalah ikhtiar mkn asid folik..in shaa Allah...mana tahu ada rezeki..

Tau masalah dulu.. contohnya bmi, lifestyle.. kalau smua ok boleh guna kaedah opk dan bbt.. try setahun.. tak berhasil juga boleh dapatkan rrawatan kesuburan.. all the best

Sis makan acid folic boleh beli dekat farmasi jgn berhenti makan.. try google psal kebaikan acid folic insyallah kalau allah izinkan lekat la baby ☺️ aminn

Bykkan berdoa & solat hajat. dlm masa yg sama suami isteri amalkan mkn folic acid & sentiasa alert dgn waktu subur sis slps period😊

Amalkan mkn folic acid n Ketahui waktu subur guna opk. Kaedah yg berkesan untuk merancang kehamilan n paling penting banyakkan berdoa.

Boleh try pucuk harumnita @ jus perawan yg dato alif syukri jual..dan amalkan acid folid brand appeton 400mcg tu..insyaallah ada rzki

Semasa bersama letak bantal di bwh pinggul istri ,, bila lps bersama jgn terus bangun .. tggu dlm setengah jam ..baru cuci ..

Pergi mana2 klinik biasa minta nasihat doktor. Itu yang saya buat dulu. Sy pun pregnant lepas 1 tahun 4 bulan kawin.

Rileks je.. Nikmati hidup berdua.. Benda ni xboleh stress.. Xboleh terlalu fikir.. Just enjoy your life..