pregnant atau bukan

hai saya check haritu double line tapi bila scan baby tak nampak kantung semua tak nampak dan perut saya ada cramp . normal ke? atau sebenarnya saya tak pregnant?

pregnant atau bukan
6 Balas

Normal je sis kalau scan bawah 12w masih tk nampk apa apa . Sebav kadang sis ckp lewat 3 minggu dh period tpi hujung2 bila dh nmpk kantung , umur janin tk sama dgn tarikh last period (especially irregular period) so tunggu je lagi 2 ke 3 week ya .

6mo ago

Yeee betul tu , sebab kita pon tk tahu penempelan tu masa ke berapa kan . Jadi jangan panik . Bersyukur kalau dr kata pertumbuhan bby normal je ikut minggu 😚

Bawah 12 weeks biasanya x nampak lg apa2. Better check balik selepas 12 weeks. Kalau ade spotting (darah) kt underwear, rujuk doktor juga. Jgn risau.

Fikir positif sj sis , awal2 khamilan mmg tk nmpk bila scan awl . scan nnt 8w mesti da dgr hearbeat bby . semoga d permudahkn dn sihat selalu yaaa ❤

Scan bawah 8 weeks high chance tak nampak apa2. Tunggu 8 weeks ke atas

Masa sis scan tu dah berapa week?

Sis berapa minggu dah?