minum gula

hai saya baru 12 minggu ..nnty 27/2 sye kena minum air gula share dikit pengalaman minum air gula?? #baby firts #doaa baby sihat

27 Balas

Experience sy ok je alhamdulillah. Masa minum tu air gula tu suam2 jadi minum pelan2. Bg sy takdelah sampai loya tekak, alhamdulillah lepas minum rasa lega sbb mlm tu puasa. Tggu giliran dkt 9 lebih baru dpt minum air gula, rasa terisi perut. Tp mindset mmg xnk muntah & mgkn sbb sy xde alahan masa minum air gula tu.

Not sure hospital swasta n gov same ke x.. If me swasta die bagi dlm botol kecil n sejop rase mcm air soda gas dulu2 yg dlm botol kaca tu lupe ape entah name air tu.. So ok je.. Myb ikot org kot yg muntah pening semua tu.. Tp i alhamdulliah ok je mcm biase.. Sebb nak ngade2 laki x layan🤣🤣🤣🤣🤣sendu

Selalu baca pengalaman orang minum air gula. Tapi bila kita tak terlampaun fikirkan air gula tu and ubah mindset. Insyaallah semuanya akan okay. Macam saya,baca pengalaman orang sampai kita sendiri ragu2 boleh minum ke tak. Tapi alhamdulillah boleh minum dengan jayanya. Mindset tu penting sebenarnya

Pkl 10mlm start puase smpai minum air gula,pastu lps minum 2jm lg one puase blik.smpai amek drh Kali ke 2...nurse bg cawan bapok cawan...Sy minum sikit,pstu xbole terima..sy senyp snyp g buang kt pokok bunga nasib nurse xnmpk... hahaha..lps tu badan sy lemah pening nk muntah semua ad

Dah mnum semalam sis.. Ala takde la manis sgt.. Biasa2 jer.. Klo xboleh habis 1shot..mnum je cam biasa 2 teguk.. Tapi bila da nak habis air gula tu mmg trasa laa nk muntah sbb pekat likat!..

Dah mnum semalam sis.. Ala takde la manis sgt.. Biasa2 jer.. Klo xboleh habis 1shot..mnum je cam biasa 2 teguk.. Tapi bila da nak habis air gula tu mmg trasa laa nk muntah sbb pekat likat!

Saya pun sama sis..tapi belum dimaklumkan tarikhnya lagi. Harap dapat lalui dgn baik. Sedap ke tak berapa sedap ke think positif utk kebaikan sendiri juga nnt kan😊

Biasa je pon. Dulu time kecik selalu minum air glucose. Lebih kurang je cuma pekat sikit. Bagi saya okay je. Takde pun nak muntah2. Minum sambil menikmati.

Minum air gula sekali teguk 😁. Lepas tu siap2 bawa minyak angin utk sapu2 kat leher, dahi n hidung sebab lpas minum mesti akan rasa pening n loya 😅

minum kena sekali hadap. jangan stop. actually air gule tu ok je. tapi sebab minum time perut lapar. tu yang jadi loye. pendapat saya lah. 😁