22week this week

hai para ibu tkpe ke kalau terskip sehari ubat yg dari kk bagi sbb lupa nak mkn

6 Balas

ubat apa tu? kalau setakat iron tablet/vitamins takpe skip sehari. tp kalau ubat yg doktor bg mcm ubat cair darah, ubat diabetes WAJIB makan jgn skip sbb amatlah bahaya utk ibu & baby. lepasni pasang alarm ya. sy suka guna app MyTherapy, situ boleh letak ubat apa kita kena makan & letak jam berapa nanti bunyi & keluar notifikasi. makan ubat kena disiplin ya mommy😊

Takpa awak bukan sengaja inshallah okay je tu. Tapi lepasni buat reminder atau note ye untuk ingatkan mcm saya setiap kali lepas makan akan set alarm sbb takut lupa 😂 sebab penting utk ibu dan baby ubat tu🥰

sy xpnh mkn ubat KK .. aritu pnh sekali je lps pd tu dh x mkn . x sesuai . sy beli ubat dr farmasi.

saya kkdg bleh kira smnggu tu brapa biji je makan sbb busy smpai terlupa selalu🥲

Sy pernah tanya pharmacist dia kata takde effect tp jangan amalkan selalu ya.

ok je