Folic acid

Nak tanya saya pregnant 12w, takpe ke kalau terskip folic acid sehari dua mcm tu? Sbb kdng2 malam kalau muntah dah lembik terus tido je tak ingt nak makan ubat 😅

2 Balas

Kalau saya pun takut lupa.. Jadi saya ambil pagi. Sbelum makan... Celik je mata memang telan folic dulu. Stanby air tepi katil

folic acid kena amik sampai kandungan 3 bulan. kalau kk dah bagi vitamin zincofer, tak perlu makan folic acid.

12mo ago

Kiranya asid folik ambik sampai 3bulan ja ka ? Saya p makan asid folik pagi, malam obimin 😅 alhamdulillah makan malam kurang muntah, cumanya perut kembung masuk angin