Boleh ke consume vitamin c 1000mg?

Hai, nk tnya pndapat semua. Kandungan sy bru 9 minggu, tp boleh ke sy consume vitamin c1000mg brand redoxen ni? Selamat ke?

Boleh ke consume vitamin c 1000mg?
2 Balas

Sebenarnya keperluan / penyerapan vitamin C (1 hari) utk org dewasa adalah 80mg > 100mg. Selebihnya akan di tapis & di keluarkan melalui air kencing 😅 Dlm masa yg sama awak dah paksa kidney awak berkerja keras utk tapis baki vitamin C yg badan awak tak perlukan. Sebaiknya dapatkan nasihat dr doktor yang bertauliah sblm awak consume apa-apa ubat / vitamin / supplement demi keselamatan awak dan baby dlm kandungan ye 🙂

Mkn y kk bg je..sbji 100mg..dh ckup utk bdn kte.