Vitamin C Flavettes 1000mg

Sy baru tahu saya hamil kndungan baru 5w6d boleh sy tahu kita boleh consume x mnum vit c, baik x untuk baby?

1 Balas

Vit C yg diperlukan oleh ibu hamil adalah 80mg sehari. Yg sis makan tu dh 1000mg. Ambil sebiji oren pun dh cukup sis. Pengambilan vit C yg berlebihan boleh menyebabkan risiko penyakit buah pinggang. Ambil folid acid and ubat yg dibekalkan oleh doktor cukup. Jangan ambil ubat tanpa arahan doktor. Sbb skrg tgh hamil takut effect baby 😊

5y ago

yake terima kasih sis😘, sejak tahu hamil ni sy xmnum lg vitv c tu risau jga.