2 line cek

Hai nK tNya la sy baru cek,,dah dapati dua line,,apa perlu saya buat,,dalam kiraan sekarang baru 3minggu 2 hari

3 Balas

Sy x tau pula 3minggu upt dh boleh naik dua line? Biasa 4week above bru dpt. Klu guna clearblue then tunjuk 3+ tu anggaran dh dlm 5w actually. What u can do is, 1) klu mau scan tvs (scan dri bawah) boleh pergi start week5, utk scan biasa(scan perut) boleh pergi start week8 better 2) call klinik kesihatan bgtau check upt dh positive, tnya minggu ke brapa boleh dtg klinik utk buka buku pink 3) slalunya smpai klinik dorang akan double check upt positive x, bila dh positive nti dorang akan bagi appointment buka buku pink. Stiap tmpt x sama ada yg seawal 5w dh buka tp ada juga 12w bru buka.

3w ago

bdan mmg tak sama ..tpi usually hcg meningkat after persenyawaan.. persenyawaan berlaku after week 3...sy cuma pelik sbb ap yg sy belajar dlam biologi tu mcm tk logik jugak la boleh tahu pregnant 2 mggu ...

Sy pun dulu baru 3 mggu 4 hari dah naik 2 line. Tp sy tggu smpai 6w baru scan. Banyak kn rehat dan makan makanan yg berkhasiat okay

3w ago

ye..biasa nya mcm tu...atas rezeki masing-masing

tak perlu buat apa lagi, just makan folic acid, makan makanan berkhasiat. 6-8 mnggu baru dtg klinik swasta untuk scan.

3w ago

setuju..bykkan bedrest