Pergerakan baby

Hai nk tanye..mcm mane nak kira baby kick tu.. saya msih xphm lagi.. baru 1st baby..😅

7 Balas

kalau ikutkan nurse KK yang ajar saya. contoh pukul 9 dia kick pertama, selepas 20-30minit if dia kick, itu kira kick kedua. if pukul 9 dia kick, lepastu 9.05 dia kick 9.10 dia kick, itu tak dikira.

start pkul 9 pgi, dh ada kick pertama trus tick, lpas tu tunggu selang 20,30minit dia kick lgi tu tick kedua, smpai 10 kali dh genap 10 kli trus letak jam genap dia,

mula kira gerakan/tendangan bby dari 9pagi.Cukup 10gerakan,tick dekat bukupink & tulis sekali pukul berapa cukup 10gerakan/tendangan tuu..

9am baby kick 1 ke 2 kali dalam 1 masa pas tu berenti kira 1 kick saja..

Tanya nurse sampai sis faham ok.

Dah 28w ke puan?

tanya nurse