teh halia

hai nk tanya pendapat mommy semua.. sy skrg 20w6d.. sejak msuk trimester kedua ni sy 2 kali kena gastrik/pedih dalam perut smpai skit pinggang. ada pergi klinik dan dh mkn ubat gastrik,angin yg doctor bg tpi xlega. gaviscon pun dh cuba. solution sy satu je minum teh halia 3hari . mmg boleh hilang segala angin pening dan sakit perut. cuma tertanya juga bahaya x minum teh halia ni. saya cuma minum time gastrik dtg je. tq mommy semua.

2 Balas

Sy boleh try ni..Sb mmg gstrik teruk smp sesak nafas..

5y ago

sama la..sy pn skrg ngh gastrik..sesak nafas.

try minum susu

5y ago

sy pun bukan jenis minum susu, x suka bau susu tepung.lepas pregnant ank 2 sy dah boleh masuk cuma yg kena tekak je la.frisomum dgn mom&me.yg lain mmg x lalu.bau pun x suka