Salah dukung baby

Hai nk tanya lah, saya mcm tersalah cara angkt baby dri carseat belakang bawa ke depan, menyebab kan dia nagis kuat masa angkt tu. (Posisi senget) Lepas angkt dlm 10saat mcm tu benti nagis. Risau kalau saya tersalah angkt menyebab kan dia terkehel atau apa. Mcm mana nk thu kalau dia terkehel/sakit bahu atau leher dan mcm mana nak buat. Sorry la saya first young mom jdi byk benda tk tahu. Masih byk kena belajar.

1 Balas

Newborn ke? Selalunya kan, kalau benda dh jadi ni sy selalu doa yg baik2 je. Tgk baby aktif n menyusu mcm biasa alhamdulillah. Kalau fikir sgt nnt stress. Cuba test pergerakkan leher dia mcm bunyikan mainan, kalau dia boleh buat mcm biasa kira ok je