perkembangan bayi 2 bulan stengah

hi mommy, sape sini baby dah 2 bulan lebih? boleh share tak apa je prkembangan baby? mcm bby sy *bercakap bhasa bby bila kita agah dia *pagi2 bukak mata bila tengok kita dia senyum2 *fokus pandang bila kita berckp dgn dia *ikut gerakan kita dgn lirik mata *hisap ibu jari dan jari2 lain *kuat mnggengam bila kita pgg jari dia *belum pandai kawal leher 100% bila didudukkan. boleh kira leher kuat 80% *bila baringkan,suka mcm nak angkat kepala *merengek bila baring semata2 *belum pandai angkt leher bila mniarap. kalau angkt pun suku. dan bila kita sengetkan/niarapkan dia(dlm pantauan) dia pandai pusing balik dri senget/niarap ke telentang. gaya2 nk pusingkan bdn sengetkan badan sendiri tu ada. cuma belum kuat lgi. *dah buat pelbagai bunyi yg berbeza bila bosan,mngantuk,nk nngempeng,nk susu #ingintahu #firstmom #firstbaby

1 Balas

Hi mommy! Boleh refer dekat sini, lengkap informasi https://my.theasianparent.com/tumbesaran-dan-milestone-kanak-kanak-2-bulan/