Kenapa bayi angkt perut ??

Kenapa bayi angkt perut berkali kali ? Angkt perut semasa terlentang . Letak dlm bouncer pun ada angkt perut . Bayi 5 bulan.

6 Balas

kalau dia angkt perut ambil menangis mksudnya dia xnk duduk dlm bouncer Tu.. mcm ank sy kalau dia xnk dia akn keraskan bdn , angkt perut,tendang2 kaki.. tp xsure la bby 5 Bulan dah boleh tunjuk tantrum ke X.. ank sy setahun 2 bulan.. dia start tunjuk tantrum masa umur setahun xsilap sy..mcm ciri2 kt atas Tu.. kalau dia xnk duduk/xsuka benda Tu, Ada la gaya2 dia..

8mo ago

ouhh okeyy .. igtkn apa lh.. risau. tq ya

Kalau baby angkat perut sambil menangis, merengek, atau tunjuk tanda tak selesa mungkin ada something wrong macam baby tak selesa ke, sakit perut ke. Atau lagi elok awak refer dengan doktor. Another possibility, baby awak dah jumpa kemahiran baru. 😊 It's an exploring phase.

8mo ago

mungkin kemahiran baru kot. tq sis

kalau dia tak merengek or nangis.. takde apa la tu..baby suke explore tambah² kalau dia belajar bende baru ..suke dia buat berulang kali.. mcm baby jannah.. dia ske angkat baju 🤣😄 tunjuk perut dia sambil jalan hehehhehe..

8mo ago

hahaha comel je.. ha ah bru igt ank sy tarik2 baju jgk . tp tk blh jln lg hehe nk tunjuk perut kot

waktu dia angkat perut too ,dia nangis tak ?dia merengek ke ? kalau ada mngkin dia sakit perut kot ...kalau dia nampak happy je ,mean dia nak explore benda baru lah too

8mo ago

tu sis tu. bukan too 😩

kalau dia tak meragam or nangis, ni myabe dia nak start meniarap.

8mo ago

ok tq

kalau xde meragam ok la..

8mo ago

ok tq