Berak kerap

Hai nk tanya anak sye baru tukar susu.. Normal ke bila setiap kali habis susu dia berak.. Tekstur poop dia kadang cair kadang ok mcm tanah liat lembik.. Warna yellow. Tu hari timbang naik 300g je.. Sbb susu tu tk sempat masuk daging ke? Hahaha terus dh membuang

1 Balas

kalau cirit (lebih dari kebiasaan berak seharian), muntah/sembelit. tu tanda susu tak sesuai. nk naikkan berat baby, baby kena byk tidur juga. baby maksimumkan tumbesaran dia melalui rehat/tidur. kalau nb kena tidur at least 15 jam sehari.

1y ago

sehari 5x kira cirit jugak la kot taktau sgt la pulak. kalau risau bawak ke klinik ye