baby 8 bulan makan lauk kita

hai , nak tnya ... boleh k baby mkn nasi lauk yg kita mkn ? contoh sup ayam . tp kita bsuh dlu ayam tu n lemyekkan dlm nasi baby ? same jgk mcm sup dging k , ikan singgang k ... bsuh2 n lenyekkan dlm nasi anak ..

1 Balas

Boleh awak. Masak sekali cuma asingkan untuk baby sebelum masukkan bahan perasa (MSG, gula, garam, etc). Tak perlu basuh 😅 Awak ada FB tak? Boleh follow happybabyfoodmalaysia untuk belajar ilmu pemakanan baby. Sangat bermanfaat 👍