rempah

Hai semua..nak tanya..sy baru lepas bersalin secara czer..tp teringin sgt nak mkn sup ayam/ikan..nak tau boleh ke kalau letak rempah sup dlm mskan ke kne mkn sup kosong je.?

2 Balas

Blh,mkn ayam klau awk xde ap2 stgh org ckp dieorg xmkn ayam ketika bpantang sbb tkt gatal. Dh hari ke brpa czer?, jgn lh nk mkn cm org sihat, sup tanpa minyak, pecah2 kan bwg putih ltk bunjut sup tu jer..tu cara sy lh..sbb dlm pantang. Klau bg bby feeding tkt panas plk rempah2 kecian bby. Cm ikan..utk czer bgus buat sup ikan haruan. Klau sy awl2 mkn bubur dulu sbb baru czer kan..mkn bnda y lembut2 dulu dgn ikan bakar.

Digalakkan makan tampah remah untuk demi kesihayan baby