OPK POSITIF

Hai , nak tanya saya opk malam tadi dan pagi ni positif . Saya last period 20/1 dan pernah check upt mnggu lepas tapi negatif . Ada chance ke utk saya pregnant kali ni ? Apa pendapat mommy2 smua

3 Balas

ada. boleh terus BD, tak perlu tunggu OPK -ve. period memang irregular ya? teruskan je celup OPK. nanti first day dapat -ve, tu kira hari ovulasi, esoknya 1 dpo. tunggu 14dpo boleh test UPT semula.

Insya Allah, ada peluang hamil. Tidak masa terdekat, akan datang yg kita sendiri pun tak tahu bila kehamilan tu dikurniakan kepada kita. Teruskan usaha dan doa.

period irregular ke? klu sis nk test upt lg trus gne cb digital..yg tu lg accurate.. klu gne strip tkot knfius dgn line samar2..