Perut Mengeras & Sakit Punggung

Dah 38weeks. Tapi konfius nak pergi hospital ke tak? . Sebelum ni 2 anak overdue 40weeks+, itu pun kurang gerakkan. Tanda darah atau pecah ketuban tak ada, perut mengeras tak sangat. Tapi kali ni perut mengeras & sakit punggung & sakit kelangkang. Air ketuban dan tanda darah tak ada. Kalau mommies biarkan dulu atau terus gerak hospital?

1 Balas

Sama. Sy pun 38w, sakit sama mcm sis. Skrg cuma pantau kekerapan mengeras + sakit pinggang + pelvik. Klu dh terlalu kerap (dlm sejam 5-6 kali) baru ke hsptl.

2y ago

ooo.. ok sis. skrg ni kena monitor je dlu camne