BABY TERTELAN BEDAK ANAKKU

Hai, nak tanya sapa pernah anak tertelan bedak talc anakku? Bahaya ke tak? Saya tengah salin pempers anak, dia capai bedak tu.. YA, selalu sy akan pusing balik cap tu tapi entah macam mana boleh dia tuang bedak dlm mulut.... risau sangat2 nih...try korek mulut dia utk dia muntahkan tp xboleh, then sy cepat2 bagi air n susu... please help!

1 Balas

Bnyak ke sis? Sorry doc pun sebenarnya tak bg kita guna bedak bby bawah 1 tahun sbb boleh kena flu , asthma n etc.. sy rasa sis boleh pakai kan bby lotion more safety.. Rasa xde pape kot

4y ago

Boleh tahan jgk la sb lubang bedak tu besar kan.. so sy ada tnya sepupu yg keje MA, dia ckp xde apa coz kt botol tulis corn strch. Btw kena monitor dia punya nafas.. alhmdulillah nafas , tido semua ok.. sy dh serik dh.. sy xtau lotion tu selamat ke x sb bby 7+ month dh, dia suka hisap2 tangan ape kan.. xreti part mana yg boleh sapu