Saya nak tanya mommies semua

Bedak baby perlu ke beli bedak baby? Macam lotion body wash tu mmg wajib. Bedak tu bahaya tak utk baby baru lahir? Contohnya after mandi i tengok ramai letak bedak kat muka kat private part pon ade. Saya minggu ni nak beli brg baby jadi saya tertanya tanya lah perlu atau tidak bedak baby. #bantusharing

6 Balas

Bukan keperluan. Bedak untuk baby ni bahaya. Kalau terhidu boleh risiko masuk ke paru paru, menyebabkan batuk dll. Plus, masa awal2 newborn tak perlu pakai semua ni lagi. Cuma sapu minyak telon dekat perut je. Lotion lagi okay dari bedak. Elakkan sapu apa apa dekat private parts melainkan anak ada ruam ke apa boleh lah letak ubat yang prescribed by a doc.

12mo ago

Tqsm mommies okay i takkan beli utk baby

Based on nasihat kluarge sy yg dh ade anak xperlu sabun mandi, shampoo and bedak baby.. kalau nk buang daki baby ke ape gune pure olive oil.. pastu beli minyak telon untuk perut baby..

12mo ago

Okay noted tqsm 🫶🏼

Bedak baby, lotion & sabun mandi tidak wajib utk NB. My son dah nak masuk 2 years pun masih tak pakai bedak. Rasa macam bukan keperluan pun.

12mo ago

Okay baik sis tq

saya anak dah dua...x pernah guna bedak sampai sekarang.umur ank yang sulung dah 7tahun masih xde bedak kat rumah

12mo ago

Oh okay baik sis

bedak tak perlu. sebab mostly bedak ada talc. tak bagus utk baby. utk kita yg besar ni pun tak bagus

12mo ago

Baik tqsm mommies 🫶🏼

pengalaman saya..anak sulung, sy siap beli bedak botol besar...lgsg x guna pun...😅

12mo ago

Hahaha 😂