Wet tissue or spray with tissue roll for newborn?

Hai nak tanya mummies kat sini.. lepas baby lahir dekat wad nt utk bersihkan berak & kencing dia pakai wet tissue je cukup ke? Ke newborn berak byk n better pakai spray + tisu gulung? Baru nak kemas2 brg utk bawa ke hospital nt. Anak 1st takde pengalaman. Thank you 😊

11 Balas

https://my.theasianparent.com/tisu-basah-bayi Wet tissue/baby wipes cuma boleh hilangkan kotoran najis je, tapi TIDAK MENYUCIKAN tempat yg terkena najis. Boleh lap dulu dgn wet tissue, lepas tu spray air & lapkan dgn towel/tisu kering

bawak wet tissue dh cukup. tak payah struggle kan diri bawak spray dgn tissue gulung. sbb baby bru lahir tak banyak pon berak. pastu kerapkan tukar pampers. sbb kulit baby newborn sgt sensitif

Wet tissue for newborn. Cukup saja. Baby pee n poo pun sikit2 saja tp dlm kuantiti yg kerap. Kalau pn rasa masih x bersih, boleh guna spray water n wipes with wet wipes.

wet tissue. dah 2 anak xda masalah. yg pentng lap dgn bersih dan beli wipe yg khas utk baby mcm huggies pn ok. lembut d kulit bayi.

wet tissue ok x mudah koyak. cari yg saiz besar. puan cari yg xde pewangi & alcohol. sy buat mcm tu x pasti mommies lain mcm mana

Spray pure water/ direct water in wash room and tissue / towel. Wet wipes takut ada chemical.

Wet tissue je mudah. Balik rumah baru pakai spray.

bawak wet tissue je

wet tissue n spray

wet tissue je dear