Cara nak tambah susu badan

Hai nak tanya, macam mana ya cara2 untuk menghasilkan susu badan. Makanan apa yg patut di makan? Skrg baru 16 week . Tp husband sruh mkan makanan yg boleh hasilkan susu badan spaya nt masa bersalin tu dah ada susu bdan sedia.

2 Balas

Amalkan pemakanan yg sihat. Rehat yg cukup. Tu je. Time pregnant ni, bukan semua makanan kita boleh mkn walaupun makanan tu elok je kita boleh mkn masa tak pregnant. Ada yg kita tak boleh nak telan masa tgh pregnant. Setiap org berbeza. Soal susu badan tu, faktor hormon pun main peranan jugak, bukan pemakanan je. Lepas bersalin, susu badan memang dah sedia ada cuma banyak atau kurang tu bergantung pada individu tu sendiri. Sy amalkan minum susu dutchlady full cream lepas bersalin sebab masa pregnant sy langsung tak boleh minum susu. Jadi muntah. Alhamdulillah baby dah 6 bulan sekarang, susu still banyak sampai bengkak susu kadang2. Sy biasakan urut breast sendiri masa mandi dgn air suam utk elakkan bengkak susu. Kerapkan bagi anak menyusu sebab bila anak menyusu, automatic akan rangsang penghasilan susu lagi banyak dan kalau anak dah kenyang tapi breast sy masih terasa berat, sy memang akan pam susu tu

boleh cuba Nufiya pn sesuai utk ibu hamil n lepas bersalin www.wasap.my/60129876070/nufiya