Baby tidak menjadi...

Hai nak tanya la...haritu ada pergi scan masa 8w,,tapi just nmpak kantung je,,,harini cuba g scan lg patuknya dah 9w... Tapi kantung makin kecik jd 6w...janin pun tiada...doktor tu bg surat kne pergi hospital... Selalu nya lepas tu apa ye tindakan selanjutnya...kne tggu jatuh ke kantung tu,,,sbb sy tk de ape2 pdarahan lg....

6 Balas

sy alami bnda yg sama skg..smlm jumpa pakar Sb ade pendarahan tp x byk cuma setitik dua ja..doc ckp kantung dh jd MCM kacang..& saiz kantung x sama dgn tarikh period.doc cadang BT D&C..jd sy ckp Xnk Sb sy nk neutral..jd doc BG ubt kuatkan rahim.& minggu dpn repeat scan.di sebabkan hati x tenang sy cari perawat mtk rawatan.perawat ckp dkt rahim ade gangguan..so Lps BT smlm ustaz tu mtk sy repeat scan h.ni..h.ni jumpa doc blk cek tgk kantung cntik bulat jaa & penambahan saiz smlm ukur 6 minggu h.ni dh 7 minggu.ngam dgn kiraan doc..cuma heart beat blm ade lg.. insyaallah minggu dpn repeat scan lg..hrp dpt dgrlah heart beat

3mo ago

awk org mana,,,rasa mcm risau jgk la...sbb sy dua org dah anak bsalin jalan bawah memg tak nk buka

pegi je hospital check...doc kt hospital xakan simply ckp u gugur dia Akan check byk Kali .mcm saya doktor klinik sahkan saya gugur sbb kantung 7w saya nmpk kecik saiz 4 minggu penyek n leper..saya ke emergency doktor check tgk kantung saya bulat elok 7w tpi mmg janin xnmpk lg so doktor suh balik rehat byk n Akan scan semula week 10... dlm pada tu doktor ckp nk check kt swasta pun boleh... sbb saya lgsung doktor tk buat tvs ..dah la perut kite buncit..nk nmpk janin or utk confirmation rasanya melalui tvs je Ade harapan kot.

3mo ago

tak buat pun.. tu yg saya pelik.. tpi xpelah minggu depan saya dah 9 minggu lebih so sye dah aturkan tvs scan dgn klinik luar . doakan saya ya... risau sgt sbb tahun lepas dah gugur 3 bulan..hopefully Kali ni menjadi perkembangan janin sy🥰

saya nk bg kantung jatuh sndri sy amalkan senaman kegel...n yoga..alhamdulillah semua dh kluar..mse tu 7week..lpas semua dh kluar pg scan dkat swasta doc sahkan rahim dh ksong n tak perlu cuci

blighted ovum ke. klu rujuk hsptl tu, nt dktr sana scan lg sekali...if sama result mcm klinik, diberi 2 minggu utk turun sndri. klu x turun juga..kena dnc.

sama dgn saya..sptt nya dah 10w4d..dr suruh tgu 2w tapi xturun2..23hb nati saya kne cuci..

3mo ago

minum air kepala muda. InshaAllah kantung jatuh sendiri

sis ada rasa cramp2 tak ,sakit2 x

3mo ago

aah perut mmg rajin cramp2,,,dah g wat tvs,,bby mmg tak menjadi kantung pun dah kecik,,,kne tggu jatuh kantung nya,,kalau 2 minggu lg tak jatuh kne cuci