Pernah tak

Hai nak tanya. Kalau saya kira, EDD saya pada 6/6/24. Pada 12/10/23, saya pergi scan which is ianya sepatutnya 6w .. tapi scan baru 5w2d .. pernah tak sesiapa mcm ni? Upt dekat klinik pun naik pekat 2 line.. kantung ada nampak dan cantik. Cuma mcm kurg memuaskan warna gelap tu. Dan doktor suruh dtg lagi 2 weeks. Doakan saya ya. Btw nie baby ke-2. Sebelum dpt yg first, saya dah 2x gugur. Jadi saya rasa agak insecure. Cuba positive kan diri dan perlukan semangat dan sokongan. Hari² doa agar kandungan sihat dan kuat

3 Balas

EDD kita sama sy x scan lagi takot sbb bln 5 sy gugur so sy takut mengharap suami minta sabar sampai minggu ke 8 br nk scan

Mcm saya pula lmp 7/8 tpi scan perut 5/10 kantung bru 4w4d. Mungkin sbb haid x teratur 😅

normal sis. edd akan berubah2 setiap Kali scan. as long as tak lagi banyak, normal je

7mo ago

plus perkara normal utk awal kehamilan edd scan tak sama dgn edd period. sebabnya mungkin proses penempelan tu berlaku awal/lambat.