ANAK DEMAM

Hai nak tanya. Anak demam harituh alhamdulillah sekarang dah baik. Mmg normal ke kalau badan dia naik bijik² merah? Kat bahagian muka pun ada hm

1 Balas

Normal sis, bila anak demam panas 2-3hari, lepas baik demam mmg akan naik bintik2 merah 1 bdan, anak2 sy mmg wjib jdi mcm tu bila dh baik demam.. suami sy siap ckap cikenpop, leps 2-3hari bintik2 tu akan hilang sndiri, org tua ckap, panas dia nak keluar hbis la tu, tu yg keluar bintik2 tuu.. hehe.. chill oke, klu bby garu2 boleh sapu bedk sejuk or calamine losyen utk redakan gatal2.. 😘 klu sis bimbang, boleh jek ke klinik..