Susu fm seawal sebulan

Hai nak tanya , ada tak mummy yang start bagi susu fn kat baby seawal sebulan ? Saya dah cuba bagi susu badan tapi susu drop and baby tolak direct feeding sebab lama dekat nursery . Hm saya rasa sangat down dengan keaadaan sekiling yang cakap saya manjakan diri taknak usaha bagi susu kat anak 😞

4 Balas

sy masa baby sy lahir, sy bg susu formula je sbb dia xnk hisap tek sy sbb x timbul. malu sy dgn org sekeliling pakat duk ngata tek sy. alhamdulillah umo dia 35 hari, dia dh pandai hisap sbb sy tonyoh kuat². skrg umo dia 2 bulan dh fully bf. sy x bg dh susu fm. masa dia minum susu fm haritu susu sy drop. bila pam x dpt pun 1oz. serius sedih. rupanya punca drop sbb sy stress. bila sy cuba kawal emosi dan tak stress, air susu mkin byk plak. bila minum susu kurma farm fresh dan mkn nenas lagila melimpah air susu. skrg bila pam tak sampai 15min sy dpt 6oz. sis cubalah cara sy.

saya abis pantang susu drop sendiri..antaranya susu x byk..so anak x puas..saya campur fm dan bf..now langsung kering..anak pulak ada masalah muntah bila bf dan formula x sesuai..now dah 1 bln 17 hari..totally fm skrg..dah 3 kali tukar susu.. jgn give up..jgn ambik pusing kata2 org.. tu anak.kita..bukan anak dia..badan kita x sama..so jgn sedih².. saya bersyukur ke3 anak² saya semuanya dpt bf walaupun cukup hanya habis pantang..Allah dah berikan saya nikmat menyusukan walaupun sekejap..alhamdulillah

Hi mommy. Mommy jangan down. Orang lain, lain. Kita tak boleh asyik compare dengan orang lain. Mommy tak boleh stress nanti baby pun akan stress. Mommy boleh dapatkan pendapat pakar untuk dapatkan fm yang terbaik untuk baby. Jangan down ya mom, Kita semua ada 🤍

jangan pedulikn apa org kata ...sebab kita da cuba yg terbaik ..sy pon baby bru 2 mggu da bgi fm sbb susu bdan tak banyak tapi baby sy kuat susu ..