Baby selalu muntah lepas minum susu

Hi mommy sekalian. Kenapa baby saya selalu muntah ya lepas direct feeding? Anak saya sekarang umur sebulan 18 hari. Saya ada dengar orang cakap kalau direct feeding bagi je kerap susu dekat anak mengikut demand baby. Masalahnya setiap kali minum mesti muntah. Sebab dia terlebih minum susu ke? Tapi orang cakap kerapkan bagi susu. Saya pun pelik sebab saya bagi susu badan je takde bagi susu fm. Mmg direct takde bagi botol pun muntah juga. Check doktor diorang cakap okay je semua. Anak saya muntah sampai memancut.

5 Balas

Sis anak saya pun sama sis. Dia ada reflux baby. Maybe sis boleh baca normaly saya buat mcm ni . Mmg jarang dia jeluak ada la jugak dlm seminggu 3 kali mcm tu. Its normal nanti dah 5/6m dia hilang dgn sendiri 1. Sebelum susu burp 2 masa menusyu tinggikan position 45 darjah utk minum 3. Selepas susu burp 4. Tegakkan mcm duduk selama 5 -10 mini baru baringkan ke tilam. Kalau tido pun saya tinggikan permukaan tilam bagi tinggi kepala sikit

1y ago

Saya selalu susukan sambil baring sbab direct feeding boleh ke?

ini nma nya jeluak sis , bby kerap jeluak tu normal wlaupun kita dh sendawakn dia , sbb tekstur susu bdn kita cair berbnding dngn fm , jdi mmg akn kerap jeluak tu, jeluak ni ada mcm jnis dia kluar , ada yg biasa , ada yg mmncut jgk

selagi takde masalah ape2 inshaAllah baby ok.. baby kan lain2 cara pembesaran

selalu kalau muntah mcm tuh sbb terlebih susu . kerap tuh bapa jam ea?, 2-3jam ke?,

1y ago

dalam 2 3 jam sekali menyusu. Tapi saya tgk org selalu ckp kalau direct bf kene kerap bagi mengikut demand baby

Ada sendawa x lepas bagi susu kat baby?..

1y ago

Memang selalu sedawakan