Kenal pasti pregnant atau tidak

Hai just nak minta kepastian… sya first time… last period buln lepas… skrng tgh period start hari ahad 25/06/2023 hari ahad tu sahaja keluar darah sikit… lepas tu sampai ke hari nie hanya keputihan yg keluar… bila saya tanya dgn orng yg berpagalaman dorng suruh saya buat Test pregnant.. tapi saya tkt.. and bagi masa dkt diri sendiri tapi pagi tadi try keluar double line mcm nie.. nak tnya sya boleh try buat lagi ker untuk kepastian…

Kenal pasti pregnant atau tidak
15 Balas

Boleh awk. try upt brand lain pula. sy 1st time check hri tu pkai clearblue yg biasa. firstime naik double line slma beratus2 upt sy guna sblum ni. lepas tu pegi scan. mmg cnfrm pregnant doktor kata. tpi nmpk kantung dan rahim sedikit bengkak je sebab bru 6weeks. msa tu terus nangis depan doktor. tpi even dah scan sy masih ragu2. tiap hari sy check upt. kdang sehari 2 upt sy guna. smpai la sy beli clearblue digital dan clearblue biasa lagi skali. total upt sy pkai ada 9. 3 jenis clearblue. yg lain2 dipntell disclousre, etc🤣 lepas digital tu sy terus stop beli upt. bru terfikir mcm membazirnya sy. 8weeks pegi scan lagi skali. dah nmpk janin dan dgar heart beats😊msa 1st checkup 12 week doktor scan dah nmpk bby gerak2 kaki. smpai doktor ckp " bby jgn gerak2. doktor nak scan ni"😅 now dah 14weeks. semoga ada rezeki utk awk🤗