Kenal pasti pregnant atau tidak

Hai just nak minta kepastian… sya first time… last period buln lepas… skrng tgh period start hari ahad 25/06/2023 hari ahad tu sahaja keluar darah sikit… lepas tu sampai ke hari nie hanya keputihan yg keluar… bila saya tanya dgn orng yg berpagalaman dorng suruh saya buat Test pregnant.. tapi saya tkt.. and bagi masa dkt diri sendiri tapi pagi tadi try keluar double line mcm nie.. nak tnya sya boleh try buat lagi ker untuk kepastian…

Kenal pasti pregnant atau tidak
15 Balas

Boleh awk. try upt brand lain pula. sy 1st time check hri tu pkai clearblue yg biasa. firstime naik double line slma beratus2 upt sy guna sblum ni. lepas tu pegi scan. mmg cnfrm pregnant doktor kata. tpi nmpk kantung dan rahim sedikit bengkak je sebab bru 6weeks. msa tu terus nangis depan doktor. tpi even dah scan sy masih ragu2. tiap hari sy check upt. kdang sehari 2 upt sy guna. smpai la sy beli clearblue digital dan clearblue biasa lagi skali. total upt sy pkai semua 9. 3 jenis clearblue. yg lain2 dipntell disclousre, etc🤣 lepas digital tu sy terus stop beli upt. bru terfikir mcm membazirnya sy. 8weeks pegi scan lagi skali. dah nmpk janin dan dgar heart beats😊msa 1st checkup 12 week doktor scan dah nmpk bby gerak2 kaki. smpai doktor ckp " bby jgn gerak2. doktor nak scan ni"😅 now dah 14weeks. semoga ada rezeki utk awk🤗

Boleh awk. try upt brand lain pula. sy 1st time check hri tu pkai clearblue yg biasa. firstime naik double line slma beratus2 upt sy guna sblum ni. lepas tu pegi scan. mmg cnfrm pregnant doktor kata. tpi nmpk kantung dan rahim sedikit bengkak je sebab bru 6weeks. msa tu terus nangis depan doktor. tpi even dah scan sy masih ragu2. tiap hari sy check upt. kdang sehari 2 upt sy guna. smpai la sy beli clearblue digital dan clearblue biasa lagi skali. total upt sy pkai ada 9. 3 jenis clearblue. yg lain2 dipntell disclousre, etc🤣 lepas digital tu sy terus stop beli upt. bru terfikir mcm membazirnya sy. 8weeks pegi scan lagi skali. dah nmpk janin dan dgar heart beats😊msa 1st checkup 12 week doktor scan dah nmpk bby gerak2 kaki. smpai doktor ckp " bby jgn gerak2. doktor nak scan ni"😅 now dah 14weeks. semoga ada rezeki utk awk🤗

Sama saya sis. 10/6/23 saya check ada warna keruh2 so saya assume period sebab memang tempoh period dah tp 12 hari darah tak turun2. Heran juga. Saya check dua jenis UPT 22/6/23 and dua2 double line. Time tu dah 6 weeks, masuk 7 weeks keluar darah setompok dan sekali tu ja. Saya pegi scan 1/7/23 tapi doktor ckp tak nampak lagi kantung dan kalau tak rasa sakit lepas bleeding consider okay. Kena tunggu 8 weeks keatas utk nampk kantung dan janin lebih jelas dan doktor pesan masa nk dtg scan tu make sure minum air banyak dan tahan air kencing.. supaya scan nanti nampak lebih jelas. Hopefully ada la rezeki saya dan sis kedepan nanti 🌹.

saya dulu beli test pregnant murah ja dekat shopee 😂..naik double line..buat sampai dua kali naik dua line jugak..niat nak test pun sbb alah teruk makan x lalu..muntah period x mai..last ii saya nak kepastian saya buat upt test pregnant dekat klinik.. positif sah ngadung bersyukur sangat-sangat 🥰..semoga dipermudahkan urusan awak ye..sekarang nih saya tgh menanti masa untuk bersalin☺️❤️..

Sy 2hari je period tu pun sikit, bulan depannya check upt alhamdulillah double line, upt sy beli kt shoppe yg jenis banyak2 sbb murah then yg last sekali tiber double line, masih x percaya try beli kt farmasi eh double line juga g scan haa 8week dh ada degupan jantung n baby.

Pengalaman saya sama macam awak. Saya pakai satu je Upt. Lepas tu husnuzon je harap ada. Alhamdulillah rezeki memang ada. 🥰 Lepas tu start lah muntah muntah. Bila tak check takde alahan pun. Bila dah tahu ehhhh tiber datang alahan mcm mcm

Blehh. Mcm sy nk confirm btl2, sy beli upt jnis yg brbeza . Beli smpai 4🤣🤣 nak try clearblue digital hritu tp bepinar kepala sy bila npk hrga dia, hehehe. Jd bli yg biasa je cth dipntell, disclosure , drcheck Nursing expert, omeco

11mo ago

xpaa awak sekali sekala hahaha sy haritu nak beli tapi tengok harga rm48 huhu x jadi beli, beli yg biasa kt farmasi sambil2 tu pakai yg beli kt shoppe, sbb first dpt tahu pregnant pun memang pakai upt shoppe yg rm10 50pcs tu.

hai semua Sya nak tnya..Sya berhenti jarum perancang 24/3/2023 lepas tu darah tk hnti kluar Smpai bulan 5..last² nk hbs bulan 5 masuk bulan 6 nie ..darah xde lgi kluar ..adaka Sya pregnant ?

kalau dh terang mcm tu confirm dah tu.. nak lagi sahih beli je 2-3 brand lain . nk scan masih awl lg takut tak nampak apa satg awk yg gelisah xsenang dduk.

Mcm confirm pregnant. Yg bleeding sehari tu biasanya implantion bleed. Tapi boleh try lagi upt lain hehe. Insha Allah moga rezekii awakk ye. 🤍