CONTRACTION

Hai nak bertanya. Saya dah 39weeks. Hihi, nak tanya rasa contraction tu macam mana eh? Kita akan rasa sakit sangat ka atau perut keras lama2 macam tu? Terima kasih ?

2 Balas

Contraction ni sakit mcm senguggut..tapi makin dekat masa bersalin makin kuat kesakitannya..sampai ke pinggang dan dpn perut..

5y ago

Sebab air ketuban pecah duluan..saya x rasa contraction..so sy tpaksa d induce sebab air ktuban dah mkin kurang..tkut bayi teberak dlm n trkena jangkitan kuman..so kna induce utk paksa rahim buka

selang 5 10 minit perut akn skt n mgeras sis.. apapn smga persalinan sis d permudahkn.. all the best 💪

5y ago

sama² ..