Risau....

Hai mumy.. Just nk luahkan rasa.. Sy gandung 18week.. Sy ade darah tinggi.. Dgn minggu lps ade minum air gula.. Dn arini dpt tahu ade kencing manis pulak.. N nti ari khamis ni kene ambik darah 4 kali sehari.. Pukul 8am-10am-2pm-8pm.. Emmm. Risau nya... Gandung yg ni dpt kencing manis pulak... Takut la.. Sbb dh ade darah tinggi, dapat kencing manis pulak.. ????

23 Balas

Sabar tau sis..sy dr awal kandungan dh kena darah tinggi..berapa kali dh warded sbb BP tinggi..siap kena pasang tiub kencing 😣masuk 10 weeks dh start aspirin..nnt bulan dpn kena minum air gula pulak,hrp2 lepas la..yg penting kena jaga pemakanan,doktor sy ckp kalau boleh nasi tu makan lepas pkul 12 tengah hari..pagi tu makan roti wholemeal dgn buah je..buah xpe mkn je byk2,tp buah epal merah/hijau,strawberry,pear,oren..kalau anggur kena kurangkan,mkn dlm 5 biji je sbb anggur ni kandungan gula (fructose) dy tinggi sikit. Jgn risau ya sis,insya allah xde pape tu