Risau....

Hai mumy.. Just nk luahkan rasa.. Sy gandung 18week.. Sy ade darah tinggi.. Dgn minggu lps ade minum air gula.. Dn arini dpt tahu ade kencing manis pulak.. N nti ari khamis ni kene ambik darah 4 kali sehari.. Pukul 8am-10am-2pm-8pm.. Emmm. Risau nya... Gandung yg ni dpt kencing manis pulak... Takut la.. Sbb dh ade darah tinggi, dapat kencing manis pulak.. ????

23 Balas

Takpaa.. Jaga mkn ja sis.. Sy mmg dh ada kncing manis dr sblum mngndung.. Sy kena cek darah tu 6x.. Ikut cakap doc.. Inshaallah semua akn ok.. Jgn stress..

4y ago

Diorng mmg x bg pregnant.. Tp dh rezeki lekat tak sangka.. Diorng ckp dah lekat kena jaga.. Dlu gula mmg tinggi.. Sekarng mmg try jaga mkn.. Tp mmg tiap2 mggu kena cekup.. Mmg risiko mcm2..tawakal n doa bnyk2..mental kena kuat..

Jangan stress sis. Jaga makan minum. Saya gdm kena buat bsp 7 point 7hari berturut hari tu. Enjoy your pregnancy. Yang penting baby sihat sejahtera.

Saya doakan semoga puan sabar jgn stress nanti baby pun dpt rasa stress. Yg penting ikut nasihat doktor dan jaga pemakanan ya.

Sabar ya. Nanti ikot cakap dietician. Control portion makan. Takpe, jangan stress ya. Banyakkan air kosong.

Sya pun sma...in shaa Allah..jga mkn jgn manis2 Allah mudahkan semua..., kita kena kuat..

Jgn stress..kdg2 cuma time mengandung je kena..nnt da bersalin,normal balik

Sabar sis, cume nanti jge pemakanan lah...sy pon ade gdm jugak...

Jaga kesihatan.. Jaga pemakanan.. Jgn byk.sgt bfikir.. Rileks k..

Sabar ye sis... Sye pn ade gdm... Xpe Kite redah je 😂😂

Bertabah lah sis. Semoga dipermudahkan urusan sis dan baby.